Sulforafan

1 minuteczytaj

Sulforafan to organiczna siarka fitochemiczna występująca w warzywach krzyżowych. Ale najwięcej jest w brokułach.

Sulforafan jest potrzebny, aby zapewnić organizmowi wystarczającą ilość siarki . Minerał niezbędny do syntezy cysteiny i metioniny , które są potrzebne do produkcji głównego przeciwutleniacza G lutationu .

Jako środek nootropowy sulforafan jest przeciwutleniaczem, przeciwzapalnym, przeciwdrobnoustrojowym, przeciwnowotworowym, przeciwstarzeniowym , neuroprotekcyjnym i przeciwcukrzycowym .

Pomaga zapobiegać potencjalnym uszkodzeniom, które mogą być spowodowane przez agregację β-amyloidu związaną z chorobą Alzheimera i Parkinsona. Sulforafan zapewnia potężną obronę przed stresem oksydacyjnym i uszkodzeniami neuronów spowodowanymi urazowym uszkodzeniem mózgu (TBI) .

Badania pokazują i praktyczne doświadczenia użytkowników dowiodły, że sulforafan pomaga poprawić interakcje społeczne, nieprawidłowe zachowanie i komunikację werbalną u osób z autyzmem .

Zalecana dawka sulforafanu to 35-60 mg na dobę.

Related Knowledge Base Posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *